Balett – Zoes Ecole de Ballet

Zoes Ecole de Ballet

Vecka 6 startar vårterminen 2020

Klasser: Söndagar 12:00-12:45

Startvecka: Vecka 6 söndagen den 9/2

Lovdagar: Lov v8 och v15

Uppvisning: Vecka 18 lördagen den 2/5

Om kursen:
Balett ger dig kontroll och förståelse för din kropp. Genom att upprätthålla bra balettutbildning kan du förbättra och bibehålla bra kroppshållning, core styrka, fullständig kroppskontroll, flexibilitet, utåtvridning och vackert fotarbete.
Men balett erbjuder mer än bara fysiska fördelar. Det uppmuntrar också kvaliteter som disciplin, musikalitet, tålamod, uppmärksamhet på detaljer, beslutsamhet, elegans, plus respekt för din lärare och dig själv.

De flesta danslärarna uppmuntrar alla studenter att anmäla sig till balettklasser. Vissa studior har till och med ett balettkrav. Men varför är det så viktigt?
Balett har ett antal fördelar. Det förbättrar din linje, flexibilitet, anpassning och styrka. Det är grunden och förbättrar andra former som jazz och Contemporary. Även hip hop dansare kan dra nytta av balett. Balett kan verkligen göra dig till en allt bättre dansare och om du ger det en chans, kan det vara roligt också!

Information om vår balettkurs:
Lektionerna är konstruerade för barn mellan 5-9 år som är rätt så nya till konsten. Kursen är på 10 veckor och lektionerna är 45 min långa dessutom inkluderar den en avslutning vecka 18. På lektionerna tränar vi på balett teknik och vokabulär. Kursen är en bra start in i balettvärlden. Målet med kursen är att lära sig de grundläggande övningarna och balettermer.
På balett lektionerna behöver man sätta upp håret i en valfri knopp (om håret är tillräckligt långt). Man får dessutom gärna ha typiska balettkläder, men det fungerar också bra med andra typiska tränings kläder som sitter bra på kroppen. Optimalt är balettskor, men det är också möjligt att använda sig av ”antislip” strumpor.

Om instruktören:
Instruktören heter Zoe och har dansat balett sen hon var 5 år gammal. Hon tränar själv balett flera gånger i veckan och undervisar bland annat balett och andra dansstilar i Eslöv. Hon undervisar också Funkykidz på söndagar, här på Rehab Center i Svedala. Zoe har undervisat i dans sedan hon var 17 år gammal. Hon har avklarat en ”pointshoe fitting course” som ger dig förståelsen av tåspetskor, hur de ska sitta och stödja foten.
Betalning:
Pris: 1195 kr
Betalningen på 1195: – sker i receptionen alternativt via Bankgiro 431-1676. Uppge ditt barns namn samt grupp som ”Meddelande”. Det finns ett begränsat antal platser till varje kurs. Med reservation för att kursplatserna tagit slut. Man måste ha mottagit en bekräftelse på sin anmälan innan man betalar. Om ni saknar denna bekräftelse är ni välkomna att höra av er.
Hos oss får du som förälder till ett dansande barn träna kostnadsfritt i gymmet under tiden ditt barn dansar.

Kontakt:
Vill du anmäla dig till nästa termin eller har du frågor så når du oss via e-post rehab.svedala@telia.com eller på telefon 040-400988.