Mamma/Barn Gympa

Efter förlossningen förändrar sig kroppen gradvis tillbaka till den form kvinnan hade innan hon blev gravid. Denna process tar olika lång tid beroende på om man haft några graviditetskomplikationer eller ökat mycket i vikt.

Som nybliven mamma ska man unvika att träna på maximal nivå då kroppen lätt bildar mjölksyra som efter förlossningen framkallar en sur miljö i kroppen som i sin tur gör att återhämtningen går långsammare.
Under graviditeten har senor, muskler och ligament blivit försvagade och en för hård träning kan göra att den redan ansträngda muskulaturen belastas och blir svagare istället för starkare.
Mamma Barn Gympan har funnits på Rehab Center sedan våren 2006 och lockat många gympasugna mammor. Till denna gympan hälsas du och ditt barn välkomna att tillsammans med andra nyblivna mammor starta träningen och komma igång efter
förlossningen. Vi tränar kondition, styrka och smidighet och fokuserar extra på mage, rygg och bäckenbotten (knipövningar), allt i ett väl sammansatt low impact program där även ditt barn engageras.

Jag som leder kursen heter Maria Strandqvist och arbetar som Barnmorska på Sveakliniken i Svedala. Med mina barnmorskekunskaper i bagaget vill jag ge dig ett tryggt och säkert sätt att komma igång efter förlossningen. Du som börjar att gympa bör ha varit på efterkontroll hos din barnmorska. Det är alltså lagom att börja träna när ditt barn är c:a 8 veckor gammalt. Barnet bör inte vara äldre än 6-7 månader när gympan påbörjas då barnet snart börjar att krypa. Jag startar upp mellan 2-3 nya grupper varje termin.

Föranmälan kan göras
på Rehab Center, tel: 040-400 988.